Tortei Judit

Barátoknak,ismerősöknek

Tiramisu *antiszalmonella* 

 

Hozzávalók: 
·  6 dl habtejszín 
·  1 csomag vaníliás cukor 
·  1 csomag habfixáló 
·  1 csomag főzés nélküli vaníliás pudingpor 
·  25 dkg mascarpone
·  5 evőkanál kristálycukor 
·  2 csomag babapiskóta 
·  rum vagy rumaroma ízlés szerint 
·  2-3 dl kávé 
·  kakaópor vagy instant kávé a tetejére
Elkészítés: 3 dl tejszínt 1 csomag habfixálóval tejszínhabbá verek. 5 evőkanál kristálycukrot kikeverek 1 doboz mascarponéval. 3 dl tejszínt alaposan kikeverem a pudingporral. A 3 féle krémet összekeverem. Rumos kávéba áztatott babapiskótával rétegezem, a tetejét megszórom cukrozatlan kakaóporral vagy instant kávéval.

Megjegyzés:
Remélem sikerült mindent érthetően leírnom. Ha nem, várom a kérdéseket. Egyébként nagyon finom édesség. A titka, hogy mindhárom krém alaposan ki legyen keverve. Jó nassolást!
Tiramisu pofonegyszerűen és olcsón 

 

Hozzávalók: 
·  4 adag feketekávé
·  4-5 kávéskanál rum
·  25 dkg natúr vajkrém
·  6 kanál porcukor
·  3-4 kávéskanál rum
·  3,3 dl tejszín
·  1 csomag vaníliás cukor
·  1 csomag habfixáló
·  1 csomag főzés nélküli vaníliás pudingpor
·  tej
·  2 csomag babapiskóta
Hozzávalók: A natúr vajkrémet 6 kanál porcukorral ér 3-4 kávéskanál rummal elkeverjük. A tejszínt habbá verjük 1 csomag vaníliás cukorral és 1 csomag habfixálóval. A főzés nélküli vaníliás pudingport a tejjel elkészítünk. A feketekávét 4-5 kávéskanál rummal ízesítjük. 

A vajkrémes masszát, a tejszínhabot és a pudingot összekeverjük. A babapiskótákat egyenként a kávéba mártjuk, és üvegtálba váltakozva rakjuk a krémmel. Tetejére kakaóport szitálunk, és néhány órára hűtőbe rakjuk.

Megjegyzés:
Sok tiramisut kipróbáltam, de nekünk ez jött be a legjobban. Nagyon olcsó, gyors és fiiiiinom!
 
Tiramisu főzött krémmel 

 

Hozzávalók: 
·  2 tojássárgája 
·  3 evőkanál kristálycukor 
·  2 csomag vaníliás cukor 
·  2 dl tej 
·  1 evőkanál liszt 
·  50 dkg mascarpone
·  1/2 csomag instant zselatinpor 
·  2-3 evőkanál porcukor 
·  5 dl tejszin 
·  2 csomag babapiskóta 
·  kávé 
·  rum 
·  tej 
Elkészítés: A tojások sárgáját, a kristálycukrot és a vaníliás cukrot habosra keverjük egy főzőedényben. Beleteszünk 1 nem púpozott evőkanál lisztet, és a tejjel felöntjük. Lassú tűzön sűrűre főzzük. Ha kihűlt, a mascarponéval kikeverjük. A tejszínt keményre felverjük a porcukorral és az instant zselatinnal. A két krémet jól összedolgozzuk, de a tejszín ne törjön meg. A babapiskótákat kávés-rumos tejben kissé megáztatjuk, és egy nagy tálba lerakjuk, krémet teszünk rá, majd újra piskóta jön. Így folytatjuk, amíg a hozzávalók tartanak. Tetejét cukrozatlan kakaóporral meghintjük. Jó, ha egy éjszakát pihen a hűtőben, hogy az ízek összeérjenek.

Megjegyzés:
Én így készítem, mert a nyers tojásban nem bízom!
 
 

 
Bólé recept

Hozzávalók:
1 l bor, 20 dkg cukor, 1 vaníliás cukor, 2 dl rum, 3 db babérlevél, 1 egész citrom leszelve.
Hidegen elkeverni, 24 óra múlva leszűrni.

Elkészítés:
1 l bor, 20 dkg cukor, 1 vaníliás cukor, 2 dl rum, 3 db babérlevél, 1 egész citrom leszelve.
Hidegen elkeverni, 24 óra múlva leszűrni.
 

 
Bodza szörp recept
Hozzávalók:
10db bodzavirág
70dkg cukor
2db citrom
1/2 doboz citrompotló
5 liter víz

Elkészítés:
A frissen szedett szép kinyilt bódzavirágot jól megmossuk. A citromot szeletekre vágjuk. A cukrot és a citompotlót 5 liter forró vízben felolvasztjuk, majd kihütjük. Majd a bodzavirágot beletesszük egy 5 literes befőttes üvegbe és ráöntjük a kihűlt szirupot. 3-4 napig szoba hőmérsékleten állni hagyjuk.

Tanácsok:
Meleg nyári napokon hűtve nagyon finom. Egészséges ital, mert sok benne a C vitamin.

Elkészítési idő: 15 perc
 
 

Szerelmi bájital recept
Hozzávalók:
Teafőző,
méz,
csipketea,
fahéj,
9 piros rózsaszirom.

Elkészítés:
Újholdnál, növő holdnál gyújtson meg egy piros gyertyát, és gondoljon arra, hogy már kettesben van szerelmével! Majd készítse elő a kellékeket!

Tegye fel forrni a vizet, majd lassan kanalanként adagoljon hozzá 9 kiskanál akácmézet, és közben mondja:

- Aphrodité, Szerelem Istene, szükségem van a segítségedre, a közreműködésedre. Jöjj el hozzám, segíts nekem!
- Töltsd meg ezt a teát erőddel és a természet erejével, hogy amikor XY iszik belőle, nőjön benne a vágy irányomban. Legyen belém szerelmes, kívánjon engem!
- Frissítsd fel szellemem, és töltsd csordultig a szívemet, hogy igaz szerelemmel fogadjam XY közeledését! Úgy legyen!

Ezután tegyen bele egy fahéjat és a 9 piros rózsaszirmot. Hagyja még 2 percig forrni, majd vegye le a tűzről. Ettől a perctől kezdve működik a dolog!

Tanácsok:
Az se baj, ha kihűl, és újra kell melegíteni, bár az íze az első forralásnál finomabb!
Baileys recept


Hozzávalók:
4 db tojássárgája
30 dkg porcukor
0,5 zacskó capuccinopor
1 l tejszín
0,5 l rum

Elkészítés:
A tojássárgáját a porcukorral, capuccinoporral habosra keverjük. Ehhez hozzáadjuk a tejszínt, elkeverjük. A legvégén felöntjük fél liter rummal.

Elkészítési idő: 15 perc

 
Ananászbólé recept
Hozzávalók:
1 nagy doboz (50 dkg) ananászbefõtt, 1 palack félédes fehérbor, 1 palack félédes pezsgõ, 1 dl rum, 2-3 evõkanál porcukor.

Elkészítés:
Az ananászbefõttet leszûröm, majd a gyümölcsöt egy mély bóléstálba teszem. Rászórom a cukrot és ráöntöm a rumot, és befedve, legalább fél napig érlelem a hûtõszekrényben. Ezután felkeverem, ráöntöm a gyümölcs levét és a bort, majd ismét befedem és visszateszem a hûtõszekrénybe. Közvetlenül fogyasztás elõtt, a vendégek szeme láttára feltöltöm a jégbe hûtött pezsgõvel, és azonnal tálalom.

Csokoládé likőr recept


Hozzávalók:
4 tojás sárgája,
50 dkg cukor,
0,5 dl víz,
5 dkg kakaó,
5 dl tej,
10 dkg étcsokoládé,
4 dl pálinka vagy 2,5 dl 96 százalékos tiszta szesz

Elkészítés:
4 tojás sárgáját kikeverünk 1/2 kg cukorral, kb. 1/2 dl vízzel, majd hozzáadunk 5 dkg kakaót és 1/2 l tejet. Ezt simára keverjük, és felfőzzük. A tűzről levéve állandó keverés mellett hűtjük, és 10 dkg étcsokoládét teszünk hozzá. Ha teljesen kihűlt, 4 dl pálinkát vagy 2,5 dl tiszta szeszt adunk hozzá.
Manana recept

Hozzávalók:
4 cl rum
2 cl barackpálinka
1 cl citromlé
1 cl ízlés szerinti szörp

Elkészítés:
Shakerben jól összerázzuk.
Gyors sajtos pogácsa recept


Hozzávalók:
50dkg liszt
25dkg vaj vagy margarin
25dkg reszelt sajt
1 csomag suto por
1 kaves kanal so
annyi tejfol amennyi kell hogy osszealljon
1 tojas a keneshez

Elkészítés:
A sutoporos liszttel elmorzsoljuk a vajat/margarint, de lehetoleg minnel gyorsabban, hogy ne olovadjon meg a zsiradek.
Belekeverjuk a reszelt sajtot es hozzaadjuk a sot, majd annyi tejfolt adunk hozza, hogy a teszta osszealljon.
Ket ujjnyi vastagra nyujtjuk (en sokszor csak a kezemmel lelapitom, es kicsi pogacsa szaggatoval kiszaggatjuk.
Felvert tojassal megkenjuk es nagyszemu so kristalyokkal es komenymaggal megszorjuk.
Nagyon forro sutoben arany szinure sutjuk.

Tanácsok:
Minnel melegebb a suto, annal magasabbra emelkednek es omlosabbra sulnek a pogik.
Nem muszaj a so es komenymag a tetejere, de szerintem ugy nagyon fini.

Elkészítési idő: 30 perc
Máglyarakás recept
Hozzávalók:
Kifli (vagy fonott kalács),3 tojás,3 ek.vaníliás cukor, 2 dl tej,kb.2-3 db alma,ő.fahéj,mazsola,apróra vágott dió.

Elkészítés:
A kifliket felkarikázzuk (a kalácsot feldaraboljuk).A tojások sárgáját elkeverjük a vaníliás cukorral,föleresztjük a tejjel.Beleforgatjuk a feldarabolt kiflikarikákat (vagy kalácsdarabokat).Vajjal kikent tepsibe öntjük,majd a tetejét rumban áztatott vékony almaszeletekkel rakjuk meg és hintsük meg fahéjas cukorral,mazsolával és apróra vágott dióval.Sütőbe tesszük és megsütjük.Amikor az alma már puha,kivéve a sütőből a 3 tojásfehérjéből cukorral habot verünk,baracklekvárt keverünk bele,és rárakjuk a massza tetejére.Visszahelyezzük az egészet a sütőbe,míg a hab kissé megbarnul.Tálaláskor kockákra vágjuk,adhatunk mellé még sodót vagy mártást is.
(Készíthetjük úgy is,hogy az almát nem nyersen,vékony szeletekben rakjuk rá,hanem reszelve,kissé megpárolva,kinyomkodva.)

Elkészítési idő: 30 perc
Padlizsánkrém recept
Hozzávalók:
2 közepes padlizsán
4 gerezd fokhagyma
2 meghámozott, feldarabolt paradicsom
só, bors
friss petrezselyem feldarabolva
1 tk oregano
1/3 csésze olívaolaj
6 tk vörösborecet

Elkészítés:
Forró sütõben süssük a padlizsánokat 45-50 percig. Ezzel megelõzzük, hogy keserűek legyenek. Ráadásul a héjuk is könnyen lehúzható lesz. Ezt tegyük is meg, és vágjuk a húsát apró darabokra. Mindenképpen fa eszközt használjunk.Egy mozsárban vagy nem fémbõl készült tálban keverjük a padlizsánhoz a szétnyomott fokhagymát. Egy faeszközzel nyomjuk szét még jobban, adjuk hozzá a paradicsomot, a sót és a borsot, és a többi fűszert. Jöhet bele az olívaolaj és az ecet. Kóstoljunk meg, adhatunk még hozzá olajat vagy ecetet, ha kell.
 
Sajtkrém recept


Hozzávalók:
10dkg Trappista sajt
10dkg Karaván sajt
1/2 pohár tejföl (kicsi)
2 e.k. majonéz
1 gerezd fokhagyma

Elkészítés:
A kétféle sajtot le kell reszelni, és összekeverni. Hozzáönteni a tejfölt, a majonézt, és a reszelt vagy zúzott fokhagymát. Ez egy jó kis massza lesz, a hűtőben kb 1 órát kell pihentetni. Pirítós kenyérre, paradicsommal, teával remek vacsora a családnak.

Tanácsok:
Ha valaki nagyon szereti a fokhagymát, 2 gerezdet tegyen bele.

Elkészítési idő: 20 perc
Kalóriatartalom: - kcal
Szénhidráttartalom: - gramm
Zsírtartalom: - gramm
Vienetta recept
Hozzávalók:
3 cs tejszínpor
3 ek porcukor
4 és fél dl tej
1 tábla tortabevonó
2 ek olaj

Elkészítés:
Tejszínporhoz hozzáadjuk a cukrot,majd apránként a tejet.Robotgéppel jól felverjük.Csokit megolvasztjuk és hozzákeverjük az olajat.
Őzgerinc sütőt kibélelünk folpackkal,beleöntjük a masszát,de úgy,hogy rétegenként a csokiból is folyatunk közé.Kifagyasztjuk.
Egyszerű és finom fagyi.

Tanácsok:
Ha már fagyott kifordítjuk a sütőből és a gerincek mentén szépen szeletelhető.
 
 
Málnafagyi házilag recept

Hozzávalók:
2 tojásfehérje,
édesítő,
3 dl natúr joghurt,
75 dkg málna,
5 ek. fekete ribizli szörp light

Elkészítés:
A tojásfehérjéből habot verek, a málna felét leturmixolom. Majd tálba rakom és hozzáadom a joghurtot, a többi málnát, az édesítőt, a fekete ribizli levet, jól összekeverem, majd beleforgatom a tojáshabot is. Mélyhűtőben kifagyasztom, miután formába tettem
Olaszos tészta recept
Hozzávalók:
-Kockázott baconszalonna
-Friss csiperke gomba
-3-féle sajt -ebből egy füstölt legyen!
-Oregánó
-Szerecsendió
-Bazsalikom
-Főzőtejszín
-Szarvacska tészta

Elkészítés:
A gombát felszeleteljük, majd megpároljuk a baconszalonnával s a fűszerekkel, utána felöntjük a tejszínnel és mikor kész, összekeverjük a kifőtt tésztával. Tetejét megszórjuk a lereszelt sajtokkal és már tálalhatjuk is. Fincsi! :)
 
Gofri tészta recept
Hozzávalók:
60 dkg liszt
4 db. tojás
40 dkg porcukor
30 dkg vaj
2 csapottkanál sütőpor
2 ek. olaj
csipetnyi só
1 habtejszín

Elkészítés:
A hozzávalókat összekeverjük, egy órát pihentetjük a hűtőben.
Pihentetés után süthetjük a gofrit.

Elkészítési idő: 30 perc
 
 
Pizzás tészta recept
Hozzávalók:
szarvacska,vagy orsó tészta
1 fej hagyma
1tejföl
1tubus pizzakrém
valamilyen kolbász,kis szalonna
1pár virsli
tepsi kikenéséhez vaj
morzsa

bors
oreganó
bazsalikom

Elkészítés:
Apró kockára felvágom a hagymát,beleteszem egy tálba.Hozzáöntöm a tejfölt,pizzakrémet,a virslit karikára vágva,fűszereket.Kifőzök egy csomag tésztát hozzákeverem az elkészített öntetet,jól összekeverem.Egy tepsit kivajazok,morzsával meghintem.Beleöntöm a mártásos tésztát elterítem.Megszórom még egy kis fűszerrel,majd pár kolbász karikát rakok a tetejére+még egy kis vaj darabot.A szalonnát csíkokra vágva rádobálom.Betolom az előmelegített sütőbe,és 30 perc sütés után fogyasztható!Jó étvágyat!

Tanácsok:
Ha esetleg száraz lenne, legközelebb több szalonna csíkot kell rátenni!

Elkészítési idő: 45 perc

 



Weblap látogatottság számláló:

Mai: 6
Tegnapi: 2
Heti: 8
Havi: 20
Össz.: 5 269

Látogatottság növelés
Oldal: Receptek
Tortei Judit - © 2008 - 2024 - torteihimena.hupont.hu

A HuPont.hu segítségével a weboldalkészítés gyors! Itt kezdődik a saját weboldalkészítés!

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »